ماينر چيست

پارسيان ماينر

ماينر چيست

ماينينگ

مهمترين سوالاتي كه معمولا افراد درباره بيت كوين مي‌پرسند درباره ارزش آن، امنيت، تاريخچه و در نهايت اين پرسش كه بيت كوين ها از كجا مي‌آيند و نحوه توليد بيت كوين چگونه است؟ در اين مقاله به جواب سوالات خود درباره چگونگي فرآيند استخراج بيت كوين خواهيد رسيد.

به ياد داشته باشيد كه براي انجام دادن ماين بيت كوين نياز به دانستن نحوه كار شبكه بيت كوين يا دانستن معناي ماينينگ نيست، همان‌طور كه براي كار كردن با اينترنت نياز به درك نحوه كار اينترنت نداريد. 

استخراج بيت كوين دقيقا يعني چه؟

ماينينگ چيست!ماينر چيست!اگر بخواهيم به زبان ساده و در يكي دو خط پاسخ اين سوال را بدهيم، بايد گفت: استخراج بيت كوين يا همان ماينينگ بيت كوين، يك فعاليت داوطلبانه است كه در آن افراد داوطلب به نام استخراج‌كننده (ماينر)، قدرت پردازش دستگاه‌هاي استخراج خود را در اختيار شبكه قرار مي‌دهند تا تراكنش‌هاي شبكه تاييد شود.

البته ماينرها اين كار را محض رضاي خدا انجام نمي‌دهند، بلكه براي آن پاداش مي‌گيرند و اين پاداش همان بيت كوين‌ است. به عبارت ديگر زماني كه شما براي دوست خود بيت كوين ارسال مي‌كنيد، ماينر با فعاليت خود به تاييد شدن تراكنش‌هاي شما كمك مي‌كند و شبكه به آن پاداش مي‌دهد.

پس در ماينينگ سه كار اصلي انجام مي‌شود:

  1. تاييد تراكنش‌هاي بيت كوين
  2. حفظ امنيت شبكه‌ي بيت كوين
  3. توليد واحدهاي جديد بيت كوين به صورت غيرمتمركز

توضيحي كه داديم به زبان ساده بود تا شما بتوانيد راحت‌تر ماينينگ را درك كنيد. در ادامه استخراج بيت كوين را از نظر فني بررسي مي‌كنيم.

 

شايد زماني كه اصطلاح «استخراج بيت كوين» را مي‌شنويد، در ذهن خود سكه‌هايي را مجسم كنيد كه از دل زمين بيرون كشانده مي‌شوند. اما بيت كوين كه فيزيكي نيست. پس چرا آن را استخراج يا ماينينگ مي‌ناميم؟

چون استخراج بيت كوين از نظر فلسفي بي‌شباهت به استخراج طلا نيست. به اين صورت كه بيت كوين‌ها در طراحيِ كد و پروتكل بيت كوين وجود دارند (مثل طلا كه در معادن وجود دارد) اما هنوز قابل دسترسي نيستند (مثل طلاهايي كه هنوز از معادن بيرون كشيده نشده‌اند).

بر اساس پروتكل يا همان قوانين بيت كوين، فقط تعداد 21 ميليون واحد از آن وجود خواهد داشت. مثل طلا كه كمياب و محدود است.

نام علمي‌تر ماينينگ، اثبات كار (Proof Of Work) است. در واقع فرايند استخراج از الگوريتمي به نام اثبات كار سرچشمه گرفته است كه فردي به نام آدام بك (Adam Back) اولين بار در سيستم ضد اسپم خود از آن استفاده كرد كه هش‌كش (HashCash) نام داشت.

در اوايل دهه 1990، حملات اسپم به سيستم‌هاي كامپيوتري رواج داشت. حملات اسپم به معناي ارسال پيام‌ها و درخواست‌هاي بيهوده به سيستم براي كند كردن آن است. آدام بك براي جلوگيري از ارسال شدن پيام‌هاي بيهوده از طرف اسپمرها، در اختراع خود اين الزام را ايجاد كرد كه كاربران براي ارسال پيام بايد با كامپيوتر خود يك سري محاسبات رياضي انجام مي‌دادند كه نيازمند به مصرف پردازنده (CPU) بود. با اين كار اگر كسي مي‌خواست پيام‌هاي هرزنامه به سيستم ارسال كند، مجبور مي‌شد تا مقدار زيادي قدرت پردازش از خود داشته باشد كه مستلزم مصرف كردن برق است.

در واقع اثبات كار به اين معني است كه استخراج‌كنندگان بيت كوين يا ماينرها كاري انجام مي‌دهند كه به وسيله آن مي‌توانند به بيت كوين‌ دست پيدا كنند. ماينرها با توليد بلاك‌هايي از تراكنش‌هاي معتبر و اتصال آن‌ها به بلاك چين پاداش دريافت مي‌كنند.

نودها (Nodes)


طرح گرافيكي براي تجسم نودها در شبكه

قبل از هر چيز بايد درباره نودها صحبت كنيم. يك نود (Node) يا گره در شبكه بيت كوين، كامپيوتر قدرتمندي است كه نرم افزار بيت كوين را اجرا و با مشاركت در انتقال اطلاعات، به حفظ كار شبكه بيت كوين كمك مي‌كند.

هر كسي مي‌تواند با دريافت رايگان نرم افزار بيت كوين و اختصاص برق و دانلود كل تاريخچه تراكنش‌هاي بلاك چين (كه در حال حاضر حجم آن به حدود 200 گيگابايت مي‌رسد) يك نود را اجرا كند. نودها تراكنش‌ها در تمام شبكه پخش مي‌كنند.

 

بعضي از نودها شرايطي ويژه دارند كه به آن‌ها نود ماينينگ (همان ماينر) مي‌گويند.

در ابتداي كار بيت كوين، همه نودها ماينر بودند اما امروزه نودهاي ماينينگ با نودهاي صرفا اعتبارسنج تفاوت دارند.

نودهاي ماينر كه داراي قدرت پردازش زيادي هستند، تراكنش‌هاي بيت كوين را در بسته‌هايي به نام بلاك‌ جمع‌آوري و سپس آن‌ها را به هم متصل مي‌كنند و بلاك چين را تشكيل مي‌دهند.


تراكنش‌ها داخل بلاك قرار مي‌گيرند و به بلاك قبلي خود متصل مي‌شوند.

اما آن‌ها چگونه اين كار را انجام مي‌دهند؟ اضافه كردن بلاك به بلاك چين مستلزم حل كردن يك معادله رياضي پيچيده است كه فقط با حدس زدن اعداد امكان‌پذير است.

حل كردن معادله


به ماينري كه زودتر از همه پازل را حل كنيد جايزه تعلق مي‌گيرد!

كامپيوترهاي قدرتمند ماينر اعداد را يكي پس از ديگري امتحان مي‌كنند تا بتوانند جواب معادله هر بلاك را بدست آورند. راهكاري به نام  تابع هش اين امكان را فراهم مي‌‌كند تا بتوان خروجي را پيش‌بيني كرد.

بنابراين ماينرها راهي جز امتحان كردن اعداد در تابع هش ندارند تا سرانجام به نتيجه درست برسند. همچنين هش ايجاد شده بايد با چند صفر شروع شود كه كار حدس عدد را بسيار سخت مي‌كند. اين يك فرايند رقابتي است. اولين ماينري كه به جواب معادله و هش صحيح برسد، برنده مي‌شود و آن را به بقيه نودها اعلام مي‌كند. بلافاصله تمام ماينرها از كار بر روي آن بلاك خاص دست برمي‌دارند و براي بلاك بعدي دوباره رقابت از سر گرفته مي‌شود.

به عنوان پاداش اين كار، مقداري مشخص از بيت كوين كه توسط كد بيت كوين تعيين شده است به ماينر برنده تعلق مي‌گيرد. ماينر همچنين تمام كارمزد تراكنش‌هاي يك بلاك را هم دريافت خواهد كرد. در زمان نوشتن اين مطلب پاداش استخراج بيت كوين، 12.5 واحد بيت كوين (BTC) است. اين پاداش در ابتداي راه‌اندازي بيت كوين 50 واحد بود. پس از هر 200,000 بلاك (هر چهارسال يكبار)، پاداش استخراج شبكه نصف مي‌شود. در سال 2020 پاداش استخراج بيت كوين نصف شود و به 6.25 واحد كاهش مي‌يابد.

از نظر تئوري كم شدن پاداش استخراج بيت كوين كميابي آن را افزايش مي‌دهد و باعث افزايش قيمت مي‌گردد اما اين موضوع قطعي نيست. تخمين زده مي‌شود كه استخراج همه واحدهاي بيت كوين تا سال 2140 طول بكشد.

ماينرها علاوه بر پاداش استخراج، از كارمزد تراكنش‌ها هم سود مي‌برند. بنابراين وقتي در سال 2140 همه بيت كوين‌ها استخراج شوند، ماينرها فقط از كارمزدها سود خواهند برد.

سختي استخراج


كم و زياد شدن سختي شبكه بيت كوين، راهي براي تعادل

به دليل اينكه زمان بلاك بيت كوين 10 دقيقه است، تقريبا هر 10 دقيقه بيت كوين‌هاي جديد توليد مي‌شوند و به يك ماينر تعلق مي‌گيرند. حالا ممكن است كه يك كامپيوتر بسيار قدرتمند بتواند جواب معادله را مثلا در 5 دقيقه پيدا كند. اين باعث اختلال در كار شبكه و استخراج سريع تمام واحدهاي بيت كوين مي‌شود. به همين منظور، راهكاري به نام سختي شبكه بيت كوين تعبيه شده است.

شبكه به طور خودكار نسبت به قدرت پردازش موجود، سختي محاسبات را كم و زياد مي‌كند تا ماينرها بتوانند در 10 دقيقه به جواب برسند، نه بيشتر نه كمتر. با اين حال اين زمان در برخي مواقع و به صورت جزئي كم و زياد مي‌شود مثلا ممكن است يك بلاك در 9.8 دقيقه ساخته شود. با اضافه شدن ماينرهاي جديد به شبكه، سختي افزايش مي‌يابد و با كم شدن آن‌ها سختي كاهش پيدا مي‌كند.

استخر استخراج


يكي براي همه

امروزه به دليل گسترش شبكه و  دستگاهاي استخراج قدرتمند، استخراج مستقيم بيت كوين توسط كمتر كسي امكان‌پذير است و اغلب ماينرها به محل‌هايي مجازي به نام  استخر استخراج (mining pool) مي‌پيوندند.

ماينرهاي سراسر دنيا دستگاه‌هاي استخراج خود را به استخرهاي استخراج معتبر متصل مي‌كنند و استخر استخراج به نمايندگي از همه و با مجموع قدرت پردازشي كه دارد، براي ماينينگ و به دست آوردن پاداش بلاك تلاش مي‌كند. در اينجا ماينرها ديگر به طور فردي و مستقيم براي پاداش بلاك به رقابت نمي‌پردازند بلكه نسبت به قدرت پردازشي كه دارند، از استخر استخراج به طور مرتب بيت كوين دريافت مي‌كنند. در صورت اقدام به استخراج مستقيم بيت كوين توسط يك ماينر عادي، شانس حل كردن بلاك نزديك به صفر خواهد بود.

جمع‌بندي

هر كاري پاداشي دارد. شما به عنوان يك ماينر با فعاليت در شبكه بيت كوين، تراكنش‌هاي شبكه را تاييد و امنيت آن را تامين كرده و در قبال اين كار پاداش دريافت مي‌كنيد.

براي اينكه امنيت بيت كوين به خوبي حفظ شود و نتوان به شبكه حمله كرد، ماينينگ طوري طراحي شده است كه ماينرها براي كسب پاداش بايد يك سري مسائل رياضي را با استفاده از قدرت پردازش خود حل كنند. در اين صورت اگر كسي بخواهد امنيت شبكه را به خطر بيندازد بايد قدرت پردازشي به اندازه بيش از نصف ماينرهاي شبكه را در اختيار داشته باشد.

براي اينكه همه واحدهاي بيت كوين سريع استخراج نشوند و ماينينگ رقابتي بماند، چيزي به نام سختي استخراج در شبكه بيت كوين تعريف شده و هر چقدر قدرت ماينرها بيشتر شود،‌ سختي هم افزايش پيدا مي‌كند. به اين ترتيب، بيت كوين كمياب‌تر و كمياب‌تر مي‌شود.

تعداد واحدهاي بيت كوين محدود به 21 ميليون واحد است كه با توجه به نصف شدن پاداش استخراج يا همان هاوينگ (Halving) كه هر چهار سال يكبار رخ مي‌دهد، استخراج تمام بيت كوين‌ها تا سال 2140 طول مي‌كشد.

استخر استخراج محل مجازي است كه استخراج‌كنندگان در آن قدرت پردازش خود را با هم جمع مي‌كنند و همه براي استخراج يك بلاك تلاش مي كنند. در اين روش هر ماينر يا استخراج‌كننده بر اساس توان پردازشي خود سود مي‌برد. بدون پيوستن به استخر استخراج شانس شما براي ماين بلاك بسيار كم خواهد بود و فقط فارم‌هاي استخراج بزرگ به صورت مستقل كار مي‌كنند.

لازم به تاكيد است كه براي انجام استخراج بيت كوين نياز به دانستن جزئيات ماينينگ نيست و شروع عمليات ماينينگ بسيار ساده‌تر از چيزي است كه فكر مي‌كنيد.

يراي كسب اطلاعات بيشتر و خريد ماينر به سايت پارسيان ارز مراجه كنيد

www.parsianminer.com

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.